Je hebt een website of een webshop. Deze heb je natuurlijk niet voor niks. Vaak is een website een onderdeel van een stuk marketing wat jij met je bedrijf voert. Het is dan belangrijk om het op een goede manier te doen. Wat er ook ontzettend belangrijk is dat zijn de reviews. Maar wat is een review nu eigenlijk en waarom is het zo belangrijk? Door middel van het onderstaande artikel hopen wij jou wat meer duidelijkheid te geven over het feit waarom dat het heel belangrijk is om reviews op je website of webshop te hebben.

Wat is een review?

We hebben je net verteld dat reviews belangrijk zijn. Het is dan natuurlijk wel handig om te weten wat nu eigenlijk een review is. Een review is een beoordeling over een product of een website. Om jou nog beter uit te leggen wat het precies is gaan we dit verder uitdiepen aan de hand van een voorbeeld.

We gaan er even vanuit dat jij een webshop hebt en daar artikelen in verkoopt. In dit geval gaan we voor sleutelhangers die handgemaakt en gepersonaliseerd zijn.

Wanneer mensen op zoek zijn naar een bepaald product is het ook fijn dat ze kunnen lezen wat andere gebruikers ervan vinden. Aan de hand daarvan kan een klant besluiten of dat hij of zij dat product dan koopt. Later kan die klant er door middel van een eigen review er ook nog zijn of haar eigen ervaringen aan toevoegen. Zo zullen er steeds meer reviews over het product verzameld worden. Voor de potentiële klant fijn om meerdere reviews te kunnen lezen. Niet iedereen denkt namelijk hetzelfde over een product.

Welke soorten reviews zijn er?

Er zijn verschillende soorten reviews. Je hebt productreviews, die dus per product wat te vinden is in jouw website te geven zijn maar er zijn ook bedrijfsreviews. Het ligt dus aan het soort onderneming wat jij hebt welke review voor jou het meest belangrijk is om te weten. Bijvoorbeeld, bij een nagelstyliste is een bedrijfsreview fijn om te lezen, bij een webshop in kinderkleding is het fijn te kunnen lezen hoe dat ene truitje valt door middel van een productreview.

Waarom is een review belangrijk?

Een review is belangrijk omdat het de verkoop van jouw product kan stimuleren. Wanneer een review over een product goed is dan nodigt dit anderen weer uit om dit product dan ook aan te gaan schaffen. Je kunt het dus zien als een reclame die er gemaakt wordt. Niet alleen voor het product maar ook voor jouw site. Doordat de klanten de reviews kunnen lezen kom jij vaak al meteen over als een betrouwbaar bedrijf. Dit zal de verkopen zeker stimuleren.

Een klant vertelt dit vaak ook weer tegen anderen en dan heb je eigenlijk meteen twee vliegen in één klap. Je hebt dan niet alleen de reclame van de review maar ook de mond op mondreclame van de klant! Buiten dat het dus fijn is voor andere klanten om te lezen hoe de ervaringen zijn is het dus ook nog eens een stukje marketing, of ook wel reclame voor jou.

Is een review altijd positief?

Nee een review is zeker niet altijd positief en dat lijkt in de eerste instantie vervelend maar dat is het niet. Eenieder zijn beleving is anders en dat zal ook zo zijn onder jouw klanten. Bij een review is er de ruimte om een mening te mogen uiten. Jij beslist verder wat ermee gedaan wordt. Deel jij deze mening niet? Dat is dan helemaal aan jou!

Er staat een review op mijn site, wat doe ik nu?

Je kunt die review natuurlijk gewoon laten voor wat het is maar het is in de meeste gevallen beter om erop te reageren. Ga ervan uit dat iemand een review geeft om je tips te geven. Laten we even een voorbeeld noemen.

Stel jij hebt een bedrijf in het ontwerpen en maken van sleutelhangers. Een klant schrijft een review dat hij of zij hem helemaal geweldig vindt maar dat de verzending even op zich heeft laten wachten. Echter is het wel zo dat deze sleutelhanger handgemaakt is en gepersonaliseerd naar wens van de klant. Het is dus iets wat je echt apart moet maken en geen “bulkverkoop”. Je kunt dit netjes als reactie geven op de review van deze klant. De mensen die hem lezen die zullen daar dan hun eigen mening over hebben, en dat mag natuurlijk!

Waar moet ik zijn om reviews op mijn site te krijgen

Er zijn verschillende manieren om reviews op je website of webshop te laten zien maar je wilt natuurlijk wel het beste en het makkelijkste. Je kunt dan gebruik maken van een reviewtool. Wij bieden jou deze aan! Je kunt bij ons een zeer goede en prettige reviewtool verkrijgen met daarin verschillende functies. Jij hebt helemaal zelf in de hand wat je op jouw site laat zien.

Wat doet een reviewtool?

Eigenlijk kunnen we daar heel simpel over zijn. Het laat zien wat een klant van een product of een website vindt. Onze reviewtool is te koppelen aan de meeste CMS waardoor het voor jou amper tijd in beslag neemt. Je kunt hiermee automatisch een uitnodiging laten versturen naar de klant wanneer deze een aankoop heeft gedaan op jouw webshop. De reviewtool welke wij jou aanbieden zorgt er ook voor dat jouw reviews via Google te vinden zijn. Daarbij zit dan ook meteen de link waar jouw webshop te vinden is. Weer extra reclame dus!

Hoe betrouwbaar is een reviewtool

Onze reviewtool is uiterst betrouwbaar. Het laat je namelijk alle reviews zien die er gegeven worden op jouw site. Wat je ermee doet is helemaal aan jouzelf. Vaak is het goed om er gehoor aan te geven. Je kunt er uiteindelijk alleen maar beter op worden door er wat mee te doen. Feedback kun je ook zien als een opbouwende kritiek en onthoud goed dat deze zeer zeker niet altijd negatief bedoelt hoeft te zijn.